lampen

Heb je een slechte nachtrust? Zo los je dit op!

Veel mensen hebben er last van: een slechte nachtrust. Dit is natuurlijk erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Als een slechte nachtrust eenmaal onderdeel is van je leven, krijg je het er niet zo makkelijk meer uit. Daarom helpen wij je graag een handje! In dit artikel zetten we namelijk een aantal tips op een rij waardoor je kunt werken aan een betere nachtrust! Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee.

dimbare lamp op eenkleurige achtergrond creatief duurzaam modern natuurlijk decoratief

Andere verlichting

Wist je dat lampen erg belangrijk zijn voor je nachtrust? Zo zorgen felle lampen ervoor dat je hersenen actief blijven en je dus niet toekomt aan een goede nachtrust. Dimbare lampen daarentegen zijn beter en zorgen ervoor dat je langzaam kan wennen aan het donker en op een gegeven moment in slaap valt. Zorg er dus voor dat je goede verlichting hebt in de slaapkamer! Zo kun je naast dimbare hanglampen kopen ook kiezen voor een dimbaar lampje op je nachtkastje. Je kunt dan voordat je gaat slapen nog een boekje lezen met een zacht lichtje en daarna lekker in slaap vallen.

Koffie nachtrust cafe cozy slaaptips

Geen cafeïne

Deze had je waarschijnlijk al wel zien aankomen, maar cafeïne kan je nachtrust ook flink verstoren. Pas daarom op met het drinken van thee en koffie voordat je gaat slapen. Dit kan er voor zorgen dat je actief blijft en het dus nog heel lang duurt voordat je in slaap valt. Probeer minimaal twee uur voordat je gaat slapen daarom een dranken te drinken waar cafeïne in zit.

moderne slaapkamer met klamboe mosquito net natuurlijk decoratief dil verlicht inspiratie slaap kwaliteit

Insecten

Daarnaast kunnen insecten ons flink wakker houden in onze slaap. Dit komt dus niet eens door onszelf. Het is dan ook heel makkelijk te verhelpen door een klamboe te kopen. Hang deze boven je bed en je zult niet meer gestoord worden door die vervelende muggen! Zo kun je in de nacht je raam open houden en krijg je ook meteen frisse lucht. Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt.

houtdesign slaapkamer zomer warmte rustiek inspiratie ideen natuurlijk decoratief blogposts

Temperatuur

Voor een goede nachtrust is de temperatuur in je slaapkamer erg belangrijk. Het beste is om met het raam open te slapen, tenzij het natuurlijk vriest buiten. Een te warme slaapkamer zorgt er namelijk voor dat je niet diep in slaap kunt vallen en bovendien kun je gaan zweten. Een koele slaapkamer is daarom beter voor je lichaam en dus ook je nachtrust.

24 augustus 2021