wonen

Mooie kunstbomen voor binnen

Decoratie is erg belangrijk en bepaalt voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Zo kun je je eigen huiskamer op verschillende manieren inrichten en elk type inrichting heeft haar eigen sfeer. Planten, bloemen en bomen passen thuis in alle inrichtingen van een landelijke inrichting tot een moderne inrichting.

kuntsplant-kunstboom-goedkoop-woonkamer-nep-plant

Steeds meer mooie kuntsplanten

Momenteel worden kunstbloemen en planten steeds meer toegepast. Ook op kantoren worden steeds meer kunstplanten en onderhoudsvrije kunstbomen gebruikt. Een kantoor kan soms een kille ruimte zijn. Een klein paar mooie planten zorgt voor een prettige sfeer.

kunstplant

Waar worden kunstbomen gebruikt?

Kunstbomen zijn over het algemeen groter dan kunstplanten en worden dan ook veelal gebruikt in grotere en ruimere omgevingen. Ook krijgt de kunstboom de voorkeur vergeleken met een echte boom in ruimtes waar hygiëne belangrijk is. Denk hierbij aan de zorg en de horeca branche.

De kunstboom wordt vaak ook van echte boomstammen gemaakt, maar zijn behandeld waardoor ze lang goed blijven. Voorbeelden van bomen zijn de berkenboom, olijfboom, eikenboom, magnolia boom en de wilgenboom. Deze zijn allemaal natuurgetrouw nagemaakt en kloppen tot in de kleine details. Wanneer je op zoek bent naar een kunstboom voor buiten of voor een vochtige omgeving zoals een zwembad, is het wel belangrijk om te weten dat niet elke kunstboom hiervoor geschikt is. Een kunstboom voor buiten betekend dat het model bestendig moet zijn tegen weersomstandigheden. Daarom wordt de boom van UV bestendig materiaal gemaakt om verkleuring te voorkomen en geïmpregneerd tegen water. Zodoende is het mogelijk om de kunstbomen op tal van verschillende plekken te plaatsen.

7 oktober 2016