Tuin

Mooie polyester plantenbakken

Mooie polyester plantenbakken

Tegenwoordig zien we polyester plantenbakken steeds vaker in de tuin en op het terras. Vroeger was dit materiaal niet zo in trek. Tegenwoordig is de plantenbak van polyester weer helemaal hot. Dit komt omdat de kunststof plantenbak erg veelzijdig is geworden en er veel mooie creaties mee gemaakt kunnen worden. Ontwerpers van deze plantenbakken maken steeds mooiere plantenbakken. Hierdoor zijn er veel mooie plantenbakken van polyester in verschillende kleuren, afmetingen en vormen.

Er kan gekozen worden om een aantal kleine plantenbakken polyester in een groepje bij elkaar te zetten. Ook een grote opvallende polyester bak naast de entree of in een hoek zal zeker opvallen. Kies ook eens voor verschillende kleuren of tinten bij elkaar of stem de kleuren af op de inrichting van het terras.

witte-polyester-plantenbakken-buiten

De voordelen van polyester plantenbakken

  • Weersbestendig
  • Eenvoudig te onderhouden, makkelijk schoonmaken
  • Licht, makkelijk te verplaatsen
  • Verkrijgbaar in alle soorten en maten

Waar kun je polyester plantenbakken goedkoop aanschaffen?

Via VT Wonen kun je alle soorten en maten polyester plantenbakken goedkoop aanschaffen

Vorstbestendige en sterke plantenbak polyester

Een ander voordeel van dit materiaal is dat het erg sterk is. Wanneer zo’n plantenbak omvalt zal deze niet breken. Ook scheuren komt eigenlijk niet voor. Deze bakken hebben een lange levensduur, waardoor het een goede investering is. De bakken zijn vorstbestendig, dit is belangrijk want het kan soms aardig vriezen, stenen bakken willen nog wel eens barsten. Ook is deze bloembak bestand tegen alle weersinvloeden. Wel kan de kleur van de plantenbak door zonlicht iets lichter worden, maar dat valt vaak niet op.

plantenbak-polyester lavendel plastic plantenbakken tuin

Polyester plantenbakken buiten in verschillende kleuren

Nog een leuk voordeel is het feit dat de kunststof bak in elke gewenste kleur gemaakt kan worden. Hiermee Is polyester wellicht het meest veelzijdige materiaal voor bloembakken. Vaak wordt er voor zwart, wit of grijs gekozen. Maar ook opvallende kleuren als geel, blauw of rood zijn erg in trek. De plantenbak van polyester heeft erg weinig onderhoud nodig. De coating beschermt tegen weersinvloeden en chemicaliën. Ook schoonmaken is vrij eenvoudig, hiervoor kan een vochtig doekje gebruikt worden.

28 september 2016