Tuin

Verticale tuin maken binnenshuis alle tips

verticale tuin tuinen goedkoop bestellen online kopen kant en klaar contstructie voor muur

Verticaal tuinieren is momenteel helemaal hot. Ik heb zelf ook een verticale tuin binnenshuis gemaakt. Het maken en onderhouden van een verticale tuin is eenvoudig, in dit blog geef ik je uitleg over het maken en onderhouden ervan.Als je weinig ruimte hebt in huis voor potten of als je geen tuin hebt. Dan is verticaal tuinieren de oplossing. Zo kun je toch een beetje groen in je omgeving creëren 🙂

Alle voordelen van een verticaal tuinieren

  • het absorbeert geluid
  • Het werkt isolerend
  • makkelijk te onderhouden
  • Voor ieder budget kun je een verticale tuin maken
  • Eenvoudig een natuurlijke en decoratieve sfeer in je kamer
onderhoudsvrije verticale tuin goedkoop bestellen

Het maken van een verticale tuin

Je hebt een constructie nodig voor aan de muur. Verticale tuinen kun je hier kant-en-klaar bestellen, je kunt het zelf maken of je kunt een constructie op maat laten maken door een bedrijf. Nadat je de constructie klaar hebt heb je een ondergrond nodig waar de planten zich in kunnen nestelen. Denk aan jute of vilt, dit wordt veel gebruikt voor verticale tuinen. Vervolgens doe je hier potgrond in waar de planten hun benodigde voeding uit kunnen halen. Over het algemeen worden de planten die het meeste water nodig hebben onderaan geplaatst zodat zij alles kunnen opvangen.

Het onderhoud van een verticale tuin

Net zoals gewoon tuinieren heeft een verticale tuin ook onderhoud nodig. Het scheelt dat je niet hoeft de bukken 🙂 Het verschilt per soort plant wat voor onderhoud er nodig is. Ook spelen de weersomstandigheden en de omgeving een rol. Zoek op google naar het soort plant dat je erin hebt en je zult alles hierover vinden.

onderhoudsvrije verticale tuin goedkoop bestlelen online

Onderhoudsvrije verticale tuinen

Als je opzoek bent naar een onderhoudsvrije verticale tuin. Dan is een verticale tuin met mos helemaal geschikt. Dit geeft ook een natuurlijke sfeer en absorbeert het geluid heel goed. Een verticale tuin met mos hoef je maar 1 keer per week licht te besproeien met een plantenspray en dan ben je klaar.

9 april 2018