wonen

Accessoires voor badkamer en toilet

Sinds de doorontwikkeling van de badkamer naar een ruimte die meer is dan enkel een plek om te wassen, is er veel aandacht ontstaan voor interieurdesign in de badruimte. De omvang van de badkamer nam toe, net zoals de aandacht voor de vormgeving, stijl en kleur van de producten. Dit is meer dan zichtbaar geworden in de accessoires voor de badruimte en het toilet, die als onmiskenbaar designelement inmiddels voor meer zorgen dan enkel de finishing touch. Badkameraccessoires zijn geen losse aanvulling meer maar zijn een integraal onderdeel geworden van de architectuur. Daarmee zijn niet alleen het sanitair, de tegels, het badkamerontwerp en de gebruikte materialen van belang, ook de accessoires bewijzen hun (functionele) meerwaarde, als onderdeel van het ontwerp.

Zwarte_badkamer-accessoires_Geesa

Badkameraccessoires

Het is dan ook helemaal van deze tijd dat de vormgeving van badkameraccessoires toonaangevend is en zeker spraakmakend mag zijn, maar tegelijkertijd is ook een zekere ingetogenheid t.a.v. de uitstraling en aanwezigheid van belang.  Chroom domineert nog steeds als oppervlakte afwerking van de accessoires in de badkamer of het toilet, maar de wat minder opvallende ‘kleur’ van RVS wordt ook steeds vaker toegepast. Met RVS ontstaat vaak al een minder opvallende accessoire omdat de glans en schittering van het chroom ontbreekt. Daardoor heeft dit materiaal, in combinatie met de vormgeving, vaak een minimalistische uitstraling. De ontwikkelingen in interieurdesign en de daarmee samenhangende stijlen staan echter nooit stil, er is dan ook een nieuw en stijlvolle kleur toegevoegd aan het pallet van beschikbare accessoires.

badkamer_zwarte_accessoires

Trendy accessoires in zwart

De nieuwste trend die al enige tijd in opkomst is de kleur zwart, black is het helemaal. Muren en kozijnen in het zwart, al of niet (gedeeltelijk) aangevuld met zwarte tegels, opzet waskommen in mat of glanzend zwart en zwarte badkamerkranen. Zwart als belangrijke kleur voor het interieur in de badkamer of het toilet is een echte hedendaagse trend en de traditionele badkameraccessoires in chroom maken ruimte voor accenten in zwart. Met een collectie van accessoires in een matzwarte finish wordt er iets spannends aan de inrichting van de badkamer en het toilet toegevoegd waardoor er een mysterieuze sfeer ontstaat. Black is zeker ook een kleur die zich perfect laat combineren met natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en het groen van planten. Een klassieker blijft de combinatie van zwart en wit die nog in veel statige panden terug te vinden is. Badkameraccessoires met een afwerking in matzwart worden al door diverse bekende merken geproduceerd en zijn in kleur en vormgeving veelal passend bij de beschikbare series van matzwarte badkamerkranen.

Voor meer informatie kijkt u op het badkamerblog van Sani-bouw

23 juli 2017