lampen

Inspiratie: de mooiste staande lampen

Verlichting in huis is erg belangrijk: het kan de sfeer maken of breken. Neem dus ook zeker de tijd om goed na te denken over het soort verlichting dat je wil. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lamp die vooral sfeerlicht moet geven, of ben je vooral op zoek naar verlichting als praktische oplossing? Of misschien wel naar beiden? In dat laatste geval zit je helemaal goed met een vloerlamp, ofwel een staande lamp. Ben je benieuwd waarom? En wil je meteen de laatste trends in natuurlijk ogende vloerlampen zien? Lees dan vooral verder en laat je inspireren!

staande vloerlamp koper zwart hout hoog goedkoop natuurlijk

Alle voordelen van vloerlampen op een rij

Een vloerlamp is een handige en praktische oplossing om je huis precies zo te verlichten zoals jij wil. Dit komt door de vele voordelen van dit type verlichting:

  • In tegenstelling tot een hanglamp die je moet aansluiten, hoef je bij een vloerlamp enkel de stekker in het stopcontact te steken.
  • Een vloerlamp kan zonder enige moeite worden verplaatst, bijvoorbeeld als je je interieur omgooit of als je gaat verhuizen.
  • Er is een grote keuze in vloerlampen met een beweegbare kop, zodat je het licht kan richten. Ook de variatie in staande lampen met een leeslampje is groot. Ideaal als je een fervent lezer bent.
  • Vloerlampen zijn er in alle soorten en maten, waardoor je voor zowel goedkope vloerlampen als duurdere varianten vaak prima kan slagen.
staande vloerlamp natuurlijk wit modern goedkoop licht

Trends in natuurlijke vloerlampen

Het botanische thema is al even helemaal trendy en dat zie je ook terug in vloerlampen. Zo zie je veel lampen waarin details van hout zijn verwerkt of waarbij zelfs een groot deel van de lamp van hout is. We hebben daarom een aantal van de mooiste houten vloerlampen voor je op een rij gezet.

18 mei 2017