wonen

Een mooie PVC vloer

De PVC vloer wordt ook wel gezien als de opvolger van het laminaat. Een groot voordeel van een PVC vloer is namelijk dat de vloer een sterke slijtlaag heeft die jaren meegaat. De vloer is verkrijgbaar in verschillende designs en structuren, waardoor hij een natuurlijke uitstraling heeft. Hierdoor is er voor iedere interieur stijl een geschikte vloer te vinden. Een PVC vloer is ook een geluidsdempende vloer. Ideaal dus voor mensen die bijvoorbeeld in een appartement wonen. Maar welk type moet je kiezen: een plak of een click PVC vloer?

pvc-vloer-laminaat-goedkoop-kopen

Plak PVC vloer

Een plak vloer heeft geen ondervloer nodig omdat deze wordt vastgelijmd op een betonnen vloer. Het is bij een plak PVC vloer essentieel dat de vloer geëgaliseerd is. Wanneer de vloer niet geheel vlak is zullen kleine bobbels extra opvallen, en dat wil je niet. Daarom moet de vloer altijd eerst geëgaliseerd worden voordat je de vloer legt. Een PVC plak vloer is ook een stuk moeilijker om zelf te leggen. Het is dan ook aan te raden om dit door professionals te laten doen. Deze vloer is wel uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Click PVC vloer

Uniek aan een PVC vloer met clickverbinding is dat je deze vloer heel makkelijk kunt leggen. Voor click PVC vloeren geldt dat de vloer vlak, hard, droog, stabiel, scheur-, stof- en vet vrij moet zijn.

Een clickvloer is voorzien van een uniclic verbinding waardoor de vloeren gemakkelijker te leggen zijn dan een plak vloer. Het is erg goed te vergelijken met het leggen van kliklaminaat.

Het is belangrijk dat er een goede ondervloer onder de PVC clickvloer ligt. Click PVC vloeren kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. De click vloeren hebben dezelfde eigenschappen en voordelen als de PVC vloeren die vast gelijmd worden.

pvc woonkamer inspiratie vloer natuurlijk decoratief abstract modern esthetisch

Geluiddempende eigenschappen

Woon je in een appartement of op een etage en moet je voldoen aan de 10dB norm vanwege onderburen? Dan moet je de PVC vloer combineren met een geluiddempende ondervloer. De meeste vloeren voldoen namelijk nog niet aan de wettelijke eis van 10db. Je hebt dan een TÜV gecertificeerde ondervloer nodig. Om deze reden mag je dus ook de PVC vloer niet verlijmd leggen in een woning waar geluidsnormen gelden. De PVC vloeren met clicksysteem zijn daarom de perfecte oplossing.

De verschillen

De voordelen die beide vloeren hebben is dat het geluiddempende vloeren zijn en ze een sterke slijtlaag hebben. Als je vloerverwarming in je kamer wilt hebben is een plak pvc vloer net wat geschikter. Doordat deze vloer strakker op de ondervloer zit gaat de warmte sneller door de vloer waardoor de vloer eerder warm is. Kwalitatief zit niet echt verschil tussen de vloeren. In aanschaf is een plak PVC vloer goedkoper. Echter moet de plak vloer gelegd worden door professionals waardoor aan het eind de kosten ongeveer gelijk zijn met de aanschaf van een click vloer. Heeft u de voorkeur om de vloer zelf te leggen, dan kiest u voor de click vloer. Heeft u onderburen en moet u voldoen aan de geluidsnorm zoals hierboven beschreven? Kies dan voor een click pvc vloer.

4 december 2018