lampen

Een origami design lamp, hoe ziet dat eruit?

Er zijn talloze decoratieve design lampen te vinden, maar een origami lamp is toch wel uniek. En wie wil nu niet een unieke lamp in het huis hebben hangen?

moderne nette origami lamp met warme uitstraling woning inspiratie natuurlijk decoratief

De geschiedenis van origami

Het ziet er natuurlijk prachtig uit zo’n origami lamp, maar waar is het begonnen en hoe is het nu bekend in de hele wereld? Het is in ieder geval al erg oud en er wordt gespeculeerd dat het in China ooit is begonnen, maar in Japan is groot geworden. En de vouwsels die toen werden gemaakt, werden als decoratie opgehangen in tempels zodat het er feestelijk uit zag. Dit werd toen opgepakt door verschillende Japanners en verder ontwikkeld tot een grote variatie aan kunstwerken. Vooral symbolen werden zoals bijvoorbeeld de bekende kraanvogel die staat voor lang leven, vrede en gerechtigheid.

In Nederland is origami veel minder lang bekend. Dit balletje is pas gaan rollen sinds 30 jaar geleden toen een boek geschreven werd over een vouwgroep genaamd “Gaaststearkes”. En momenteel is het eigenlijk zo bekend dat er door meerdere mensen verschillende ideeën worden bedacht rondom origami, zoals de origami lamp.

Origami Lampenkap

Het leuke van een origami lamp is dat je hem niet alleen kan ophangen op een mooi plekje. Het is ook nog eens mogelijk om de origami lampenkap zelf te maken. Zo kun je precies de lamp creëren zoals jij dat wil. Op het internet zijn genoeg filmpjes te vinden die je precies uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Je kunt een origami lamp op verschillende plekken ophangen. Boven de keukentafel is het meest voor de hand liggende, maar denk ook eens aan de slaapkamer of zelfs de toilet. Je kunt ze in verschillende kleuren en maten maken of laten maken, zodat de lamp precies bij de rest van de meubels past. Daarbij kan je ze heel erg modern laten lijken en is het een goede toevoeging voor vele huishoudens.

Dus wanneer je dit wat lijkt moet je snel origami papier kopen en aan de slag met vouwen, want je kan zelf het interieur bepalen.

23 april 2018