Tuin

Inspiratie voor de tuin

De tuin wordt vandaag de dag steeds vaker gezien als het verlengstuk van de woonkamer. We brengen dan ook steeds meer uren in de buitenlucht door. Is je tuin toe aan verandering, maar heb je eigenlijk geen idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sierbestrating? Dan kan dit artikel uitkomst bieden en helpen om je te inspireren. Daarnaast zullen wij ook wat handige tips geven over het reinigen en onderhouden van je sierbestrating.

 

Rekening houden met uw wensen

Wanneer je van plan bent om een tuin aan te leggen of je bestaande tuin een metamorfose te geven, dan is het verstanding om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met je tuin. Zo is het belangrijk dat je rekening houdt met bijvoorbeeld de looplijnen en/of er eventueel nog ruimte over blijft voor een toekomstige speelhoek of buitenkeuken.

13 Thematuinen

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sierbestrating, hebben wij ons bestaande showpark vorig jaar uitgebreid met maar liefst 13 nieuwe thematuinen in verschillende stijlen.

De 13 thematuinen zijn door ons aangelegd met het doel om jou te inspireren en te informeren over de mogelijkheden op het gebied van sierbestrating. Er liggen namelijk zo’n 2500 verschillende soorten sierbestrating in onze showtuin.

Om jou voort te helpen bij het vinden van jouw nieuwe droomtuin, hebben we tuintjes aangelegd in diverse categorieën, kleine tuintjes/grote tuinen/loungetuin, vijvertuin, binnen-buiten tuin, patiotuin, duurzame tuin, pergolatuin en ga zo maar door. Hierin zijn diverse materialen uit onze showtuin verwerkt uit diverse prijsklassen. En uiteraard zijn hier diverse planten in verwerkt. Een combinatie van sierbestrating en groen is natuurlijk het mooist.

Een impressie van showtuinen

Dieptetuin

siertuin tuinaanleggen inspiratie mooi groen grijs

Strakke tuin

strakke tuin groen grote tegels verhoging overkoepeling zonnedak houten bankjes veranda inspiratie

Binnen-buiten tuinen

binnen buiten tuinen ijzeren veranda tegels met motief hout gras soorten

Tips voor het reinigen en onderhouden van uw sierbestrating

Wanneer je lang wilt genieten van je sierbestrating, dan is het belangrijk om de tegels goed te onderhouden. Alhoewel de meeste tegels zeer onderhoudsvriendelijk zijn, is het toch verstandig om ze regelmatig schoon te maken. Wij willen je adviseren om dit niet met een hogedrukreiniger te doen. Het is dan wel een snelle en effectieve manier om je tegels weer schoon te krijgen, maar het kan ook vrij snel voor beschadigingen zorgen. Een goed alternatief is bijvoorbeeld een goed reinigingsmiddel. Hiermee voorkom je beschadigingen en ben je relatief goedkoop uit.

Reinigingsmiddelen

Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met groene aanslag. We hebben het hier dan voornamelijk over algen, mossen en schimmels. Wanneer je deze snel en efficiënt wilt verwijderen, dan is het verstandig om hiervoor goede reinigingsmiddelen te gebruiken. Daarnaast kan het gebruik van stoom ook uitkomst bieden!

6 september 2016