wonen

Kleed je woning aan met leuke accessoires

woonkamer-accesoires

Wanneer je een nieuwe woning aanschaft en hier naar toe gaat verhuizen moet er vaak nog veel gebeuren. Als eerst zul je de vloer gaan vervangen als dit nodig is en hetzelfde geldt voor het schilderen of stucen van de muren. Wanneer deze basis klaar is, kun je beginnen met poetsen en verhuizen. Je hebt waarschijnlijk heel wat meubels van je oude woning die mee gaan, maar wellicht zal niet alles meer passen. Je kunt daarom ook wat nieuwe meubels aanschaffen, dit hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Verschillende winkels hebben tegenwoordig hartstikke mooie meubels voor een leuke prijs. Zo kan iedereen af en toe genieten van nieuwe meubels.

leuke woonkamer vol met mooie accessoires woning inspiratie natuurlijk decoratief

Een andere optie is om meubels tweedehands te kopen. Vaak zijn er desigermeubelen voor een goedkope prijs te koop op het internet. Op die manier kun je van de luxe van de designmeubels genieten voor een fijne prijs. Wil je nog minder uitgeven aan nieuwe meubels? Kijk dan eens bij tweedehands winkel of kringloopwinkel, daar kun je spotgoedkoop meubels en andere dingen voor in huis kopen. Je hoeft echt niet te denken dat dit vieze oude spullen zijn, het wordt altijd netjes schoongemaakt en als het niet verkoopbaar is dan gooien ze het weg.

Zorg voor veiligheid in je nieuwe woning

Het is natuurlijk belangrijk om je veilig te voelen in je nieuwe woning. Zorg daarom snel voor gordijnen of andere raamdecoratie, zodat je ’s avonds rustig op de bank kunt zitten en er niet door vreemden naar binnen wordt gegluurd. Zorg daarnaast ook voor goed en betrouwbare sloten als deze al niet in de woning zitten. Niet alleen goede sloten op deuren zijn belangrijk ook goede sloten en scharnieren op ramen zijn belangrijk. Maak het inbrekers zo lastig mogelijk en zorg dat het ze zo vel mogelijk tijd kost om binnen te komen. Op die manier haken ze sneller af of slaan ze je huis zelfs over.

Een andere goede manier om inbraken te voorkomen is het aanschaffen van automatische lichtschakelaars. Dit zijn schakelaars die je tussen de stekker van de lamp en het stopcontact stopt en hier kun je automatische tijden instellen. Zodat het licht bijvoorbeeld om acht uur ’s avonds aan gaat of een andere tijd die je instelt. Dit is erg fijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo lijkt het of er iemand thuis is die af en toe het licht aan en uit doen. Tegenwoordig zijn er zelfs ook apps waarbij je de lichtschakelaars op afstand kunt bedienen. Ben je ergens op visite of op vakantie dan kun je af en toe even de lichten aan en uit doen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, zo schrik je de meeste inbrekers wel af.

Mochten de inbrekers toch binnen komen, zorg er dan in ieder geval voor dat je spullen op een veilige plek bewaard. Als je spullen in huis hebt die je heel dierbaar zijn, zorg er dan voor dat je deze niet rond laat slingeren. De beste optie om sieraden en andere persoonlijke dierbare spullen te bewaren is een verankerde privékluis. Kijk hier eens voor wat voorbeelden en goedkope prijzen voor een privékluis. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er inbrekers in je woning komen, maar soms komen ze toch binnen, hoe goed je je woning ook beveiligd. Probeer jezelf en je dierbare bezittingen daarvoor zo goed mogelijk te beschermen. Een andere truc die ook goed werkt is om wat briefgeld op een zichtbare plek in de woonkamer te leggen. Wellicht zijn ze dan al blij met de buit en gaan ze er van door zonder je huis overhoop te halen en je dierbare bezittingen mee te nemen.

29 maart 2018