Tuin

Informatie over de klimop hedera plant

Kenmerken klimop Hedera

In een klimop zitten verschillende stoffen. Dit zijn stoffen zoals saponine, zink, koper en lithium. Vogels vinden klimops geweldig. Ze zijn immers een ideale plek op te gebruiken als schuilplaats voor hun jonkies. Ook andere dieren zoals vlinders houden van deze plant. Er groeit namelijk nectar aan een bloeiende klimop. Deze dieren kunnen wel in de weg zitten als je zelf een actieve kweker bent. Op deze website kun je terecht voor adviezen en tips hoe je om moet gaan met situaties die het kweken in de weg kunnen zitten.

Dat is het voor deze keer. Hopelijk ben je iets wijzer geworden over wat er zoal in jouw tuin speelt. De volgende keer gaan we het hebben over bouwen van een tuinhuis. Kijk daarom regelmatig op de website voor ons nieuwe blog vol ideeën en tips!

 

klimop-hedera-onderhouden-water-geven-zon-omhoog-omlaag

Inspiratie voor je tuin

Inspiratie nodig voor het inrichten van je tuin? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou om jouw tuin weer tiptop gereed te maken. Ga er daarom maar goed voor zitten. Zoals altijd delen wij met jou ideeën en tips voor zaaien, planten, snoeien en zelfs een moestuin onderhouden. Om echter goed je tuin te onderhouden, is er meer nodig dat praktische tips. Wie de beste wilt worden, zal ook de theorie erachter moeten weten. Daarom informeren wij jou graag ook met interessante theorie die van pas komt bij het onderhouden van je tuin.

Vandaag gaan we dieper in op een plant die vrij veel tuinen te zien in. Hierbij gaat het om de klimop, ook wel Hedera helix genoemd. Dit is een groenblijvende, houtige liaan uit de klimopfamilie. De plant heeft vaak de neiging om tegen muren of bomen  op te groeien en daaraan vast te houden. Om dit laten gebeuren moet er wel sprake zijn van een vochtige en voedselrijke bodem. Daaraan ontbreekt het in jouw tuin vast niet waardoor je deze groene plant vaak wel ziet. Wie deze plant wil weghalen zal goed tuingereedschap nodig hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de plant te laten groeien, dat kan met de tijd wel voor problemen zorgen.

11 april 2017