wonen

Loungen in een lodge

interieur-warm-openhaard-steen-spek

Bron: leotrippi.com

Wanneer je in de stad werkt en woont, is niets fijner om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Je kan een stevige wandeling door het bos maken of over het strand. Maar het is veel lekkerder om je echt even terug te trekken. Heerlijk afgezonderd van het hectische stadsleven en helemaal tot rust komen.

Niet alleen de omgeving zorgt voor rust. Dit geldt ook voor het interieur van de lodge. Een warme sfeer waar ontspanning en vrijheid centraal staan. Het zou toch heerlijk zijn als je dit gevoel ook in jouw woonkamer hebt? Laat je daarom inspireren door de prachtige afbeeldingen in dit artikel en waan je in een rustgevende omgeving bij een knapperend haardvuur.

Hout staat centraal

Een lodge is ook wel te vergelijken met een blokhut of een chalet. Het zal je dan vast niet verbazen. Maar in een lodge wordt hout als basismateriaal gebruikt voor het interieur. Dit zie je terug aan de wanden, balken, vloer, meubelstukken en woonaccessoires.

houten-interieur-warme-stijl

Bron: regisegfelvasarlas.blog.hu

Voor de banken en stoelen wordt meestal gekozen voor leer of een zachte stof met een ruitjesprint. Wat betreft de kleuren is een bruintint of een andere donkere kleur een must voor dit interieur. Deze kleuren zorgen namelijk voor een rustgevende en warme sfeer. Natuurlijk zijn witte of houten banken ook een mogelijkheid.

Landelijke en klassiek

Qua interieur zie je veel elementen van een landelijke stijl terug. Denk aan een houten vloer en landelijke accessoires. Maar ook een houten tafel met daarop een aantal kaarsen of een klein gewei. De gehele inrichting straalt warmte en rust uit.

mooie-kachel-hout-steen-warme-sfeer

Bron: Decoholic.org

In de woonkamer hangen metalen lampen voor een industrieel karakter. Daarnaast komen ook wat kenmerken van een klassiek interieur naar voren. Denk hierbij aan een bronzen of gouden kroonluchter. En vergeet accessoires niet als een kandelaar, schilderijen en een tapijt met een bloemmotief.

Open haard

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een lodge, is een open haard van steen. De haard kan ook gecombineerd worden met een klassieke schouw. Bovenop is er dan voldoende ruimte om meerdere accessoires te plaatsen. Wil je echt die landelijkheid voelen? Daar zorgt een groot gewei boven de haard voor. Lekker dicht op het vuur zitten onder het genot van een drankje. De romantiek spat ervan af. Zie je het al voor je?

 

Bron: lakeplacidhistoricrealestate.com

8 september 2016