Tuin

Creëer je eigen spa in de achtertuin


Een eigen spa in de tuin is heerlijk. Steeds meer mensen realiseren zich dat. De bruisende massagebaden toveren je tuin om tot een heus wellness paleis waarin je volledig tot rust komt. Ook geïnteresseerd in een eigen spa in de tuin? We geven je hier wat tips.

Spabaden zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus belangrijk om je goed te oriënteren als je er één wilt aanschaffen. Dat begint met het kiezen van het juiste formaat. Vraag jezelf af met hoeveel personen je maximaal van de spa gebruik wilt maken. Ga je er alleen met je partner van genieten, dan kun je het beste kiezen voor een compact tweepersoons model. Deze modellen passen ook prima op het balkon, als je niet over een tuin beschikt. Wil je er met het hele gezin of met veel vrienden gebruik van kunnen maken, dan heb je een groter model nodig. Ruimere baden zijn er met vier of vijf zitplaatsen, maar ook met wel tien zitplaatsen. Bedenk wel dat hoe groter het bad, hoe meer energie hij verbruikt. Grote baden dienen eventueel op krachtstroom aangesloten te worden.

[pin_board url=”https://nl.pinterest.com/natuurlijkdecor/spa-tuinen/”]

Massagejets
De wellness van een spa is in belangrijke mate afkomstig van de massagejets. Belangrijk dus om hier ook weloverwogen keuzes in te maken. Er zijn vele soorten massagejets, die allemaal voor een ander gevoel zorgen. Zo zijn er pulserende jets, die een massage met intervallen creëert, powerjets, die voor een heel krachtige massage zorgen, vibrerende jets, die een fijne mix van water en lucht creëren en meer. Kies voor een bad met de jets die jij het lekkerst vindt, om optimaal van je spa te kunnen genieten.

Plaatsen in de tuin
Door de Jacuzzi niet binnen maar in de achtertuin te plaatsen, worden de therapeutische effecten van het bad nog groter, zo blijkt uit onderzoek. Plaats de spa alleen niet onder bomen, om hem zo schoon mogelijk te houden. Zet hem bij voorkeur onder een overkapping. Hiermee houd je het water schoon en profiteer je tevens van meer privacy. Het is daarnaast aan te raden om de spa niet te ver van het huis te plaatsen, zodat je niet een heel stuk door de kou hoeft te lopen als je er gebruik van wilt maken.

Ook op zoek naar een kwalitatieve Jacuzzi? Die vind je heel gemakkelijk online. Ontdek het zelf!

 

22 september 2016