Overig

Mooie lockerkasten

locker oud rustic

Achter slot en grendel

Wat voor iemand waardevol is verschilt per persoon. De meeste mensen hechten waarde aan alles wat in de portemonnee zit, aan laptops, IPads, tablets en andere dure apparaten. Ook sieraden kunnen zeer kostbaar zijn. Ze zijn veel geld waard of je hecht aan ze omdat je ze hebt gekregen van een geliefde. Als je reist, dan is je bagage je kostbaarste bezit. Niet alleen privé, maar ook zakelijk zijn er spullen waar je zuinig op bent. Het gaat dan vaak om belangrijke persoonlijke documenten of dure apparatuur. Al deze waardevolle spullen wil je niet kwijtraken. Je wilt al helemaal niet dat ze in handen komen van anderen. Daarom is het belangrijk dat je ze goed bewaard. Dat kan in een kluisje van Locker.nl.
Kluisjes worden ook wel lockerkasten genoemd. Het zijn kleine kastjes gemaakt van stevig materiaal voor het opbergen van waardevolle eigendommen. Ze zijn voorzien van een deur waarmee je het kluisje op slot kunt doen. Thuis, in een hotelkamer of vakantiehuisje heb je meestal één kluisje om je spullen in te bewaren. Op andere plekken zijn er vele kluizen in een grote kast opeen gestapeld en naast elkaar gezet. Lockerkasten zijn er voor een vaste gebruiker of wisselende gebruikers. Thuis, op school of op de werkvloer is er voor elke persoon één permanent kluisje. Op openbare plekken vind je kluisjes voor wisselende gebruikers. Je kunt daarbij denken aan een warenhuis, een  sportschool, een zwembad, een ziekenhuis of station. Redenen om op dit soort plekken spullen achter te laten in een locker kunnen zijn: minder mee hoeven sjouwen, kleding achterlaten bij het sporten of een verbod om (grote) tassen mee te nemen.

Locker.nl_lockerkasten

Soorten lockerkasten

Je hebt kluisjes in verschillende groottes, afhankelijk van wat je er in kwijt moet kunnen. Ook variëren de lockers qua kleur. Lockerkasten zijn er voor verschillende soorten spullen. Voor kleding zijn er de garderobekasten. Je hebt was uitgifte lockers. Deze zijn bestemd voor het verzamelen en opbergen van schone en vuile kleding. Werkkasten zijn er voor de opslag van schoonmaakartikelen en onderhoudsmiddelen. Je hebt schoolkluisjes en kantoorkasten voor de opslag van persoonlijke spullen, boeken en documenten. Er zijn postkasten op de markt voor het verdelen van post en laptopkasten speciaal voor de opslag van één of meerdere laptops. Dan zijn er nog de standaard lockerkasten. Voor het gemak noemen we deze hier een kluisjes.

Soorten sloten
Lockerkasten verschillen in het soort slot dat erop zit. De meest traditionele variant slot bij lockerkasten is het cilinderslot met sleutel. Daarnaast is er een slot waarbij je een hangslot gebruikt met een sleuteltje. Een dergelijk slot heet een valgrendelslot, bestaande uit een boogje waar je het slot aan vast kunt maken. Dan heb je nog lockerkasten voorzien van een cijfercodeslot, een pincode slot of een elektronisch slot. Tot slot heb je sloten, waarbij je een muntje in het kastje moet stoppen om het te kunnen vergrendelen. Daarbij kan het zijn dat je je geld terugkrijgt. Dan spreken we van een pandslot. Het kan ook zo zijn dat je je geld niet terugkrijgt. Deze lockerkasten zijn voorzien van een kassierslot.

8 februari 2017