Tuin

Jacuzzi in de tuin voor extra sfeer

De tuin krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. Waar hij vroeger nog vaak als minder belangrijk werd gezien, wordt hij tegenwoordig beschouwd als een belangrijke plek van de totale leefomgeving. Sommigen noemen het ook wel de verlenging van de woonkamer. Dit zorgt voor steeds mooiere en luxere tuininrichtingen met een sterke focus op sfeer, comfort en ontspanning. Hierbij is de jaccuzi een perfecte bijdrage

jaccuzi in de tuin tipss goedkoop

Jaccuzzi zorgt voor een sfeervolle tuin

De Jacuzzi is een populaire tuinaanschaf. Hij zorgt er allereerst voor dat we een stuk vaker van de tuin kunnen genieten. Want waar we normaal gesproken gewend zijn om pas bij een aangename twintig graden in de tuin te luieren, kan dat met een Jacuzzi ook bij strenge vorst. Het water blijft namelijk op een constante temperatuur van zo’n 38 graden, waardoor het niet uitmaakt hoe koud het buiten is. Sterker: hoe kouder, hoe beter, zo wijst onderzoek uit voor de gezondheid. Het bad maakt de tuin dus een stuk minder seizoensgebonden en vaker bruikbaar. Je hoeft dat mooie winterplaatje in je tuin niet per se vanuit je veranda te bewonderen, maar kunt er eersterangs van genieten in je eigen warme spa. Dus stap lekker in je badjas de tuin in. Als dat nog niet sfeervol genoeg is, kan de Jacuzzi worden uitgerust met vele extra toebehoren, die je ontspanningsmoment nog wat specialer maken. Zo kan hij worden voorzien van een ingebouwd muzieksysteem, dat tijdens het bubbelen je favoriete nummers afspeelt. Ook zijn de meeste baden uitgerust met led-verlichting, waarmee je de kuip kunt verlichten in je favoriete kleur. Daarnaast beschikt de Jacuzzi altijd over meerdere zitplaatsen, waardoor je de wellness en ontspanning kunt delen met je beste vrienden.

spa wellness voor in de tuin

Tips bij het plaatsen van jaccuzzi

Wie een Jacuzzi in de tuin wil plaatsen, dient met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet de Jacuzzi geplaats worden op een vlakke, stevige ondergrond, die in staat is het gewicht van de Jacuzzi te dragen, bij voorkeur een betonplaat. Je kunt het bad ook deels verzinken in de grond. Houd er dan wel rekening mee dat alle technische onderdelen bereikbaar blijven voor servicedoeleinden. Daarbij is het aan te raden om een overkapping boven de Jacuzzi te bouwen. Het water blijft zo schoner en je profiteert op de koop toe van meer privacy. Tot slot is het raadzaam de Jacuzzi niet te ver van het huis te plaatsen. Want hoe warm je het in het bad ook mag hebben, je moet er wel eerst even naar toe lopen in je badkleding.

Meer informatie over Jacuzzi’s vind je op Fonteynspas.com.

8 februari 2017