Tuin

Decoratie voor in de veranda

De veranda is enorm in trek. Deze overdekte buitenvertrekken zorgen voor meer comfort in je tuin. Het kan soms lastig zijn om de veranda op de juiste manier in te richten zodat het er ook echt comfortabel wordt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Hoe richt je een veranda op de juiste manier in? Het antwoord daarop is natuurlijk in belangrijke mate afhankelijk van je eigen smaak. Want hou je van een gezellige of romantische inrichting? Dan dien je in de veranda vooral veel sfeerverlichting op te nemen, in de vorm van een mooie tuinhaard, kaarsen, kandelaars en dimspotjes.

Ook kleedjes, poefjes en kussentjes kunnen niet genoeg aanwezig zijn. Dat geldt tevens voor warm gekleurde decoraties als potten, vazen en mandjes. Iedereen met een voorkeur voor deze stijl kan zijn hart ophalen aan de collecties van VT Wonen of Riverdale. Ikzelf maak altijd een pinterest board aan en doe hier alles in wat ik in de sfeer vind passen die ik wil creëren.

binnen buiten tuinen ijzeren veranda tegels met motief hout gras soorten

Strakke/moderne veranda

Ben je meer fan van strak en modern? Dan heeft je veranda veel minder nodig. Het kleurgebruik beperkt zich in deze inrichtingen tot neutrale tinten als wit, zwart en antracietgrijs. Verder hebben deze inrichtingen een minimalistisch karakter, door het ontbreken – of de minimale toepassing – van accessoires die in de gezellige, romantische veranda juist de boventoon voeren. Less is more, is hier het motto.

En zo zijn er nog tal van andere stijlen en voorkeuren te onderscheiden, die ieder een andere stempel op de inrichting drukken. Toch zijn een aantal artikelen voor iedere inrichting essentieel, ongeacht je persoonlijke smaak. Hieronder een paar voorbeelden van dit soort artikelen. Nogmaals ga lekker pinnen op Pinterest!

strakke tuin groen grote tegels verhoging overkoepeling zonnedak houten bankjes veranda inspiratie

Veranda must haves

Het is allereerst belangrijk dat je in je veranda een aangename zithoek creëert. Deze zithoek is eenvoudig te realiseren met een comfortabele loungeset. Deze sets zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, waardoor er voor iedere veranda een geschikt model verkrijgbaar is. Temeer omdat er een enorme keuze is in modulaire sets, bestaande uit meerdere componenten, waarmee je zelf de opstelling van je loungeset kunt bepalen. Ook terrasverwarming is een must. Want hoewel het in je veranda altijd droog is, hoeft het er niet altijd warm te zijn. Belangrijk dus dat je de veranda verrijkt met enkele heatpanelen, een gasheater, een tuinhaard of een andere warmtebron. Meer ideeën met betrekking tot de inrichting van veranda’s bekijken? Ga dan eens naar Fonteyn, dé tuinspecialist van Europa.

8 februari 2017