wonen

5 tips op het gebied van sanitair

Ik merk dat het decoreren van kamers in huis steeds meer met natuurlijke invloeden wordt gedaan. Ook in de badkamer is dit het geval. Natuurlijke decoraties zorgen hier onder andere voor een heerlijk ontspannen en warme sfeer. Er zijn verschillende manieren om deze natuurlijke invloeden naar voren te laten komen in een badkamer. Zo kan je bijvoorbeeld planten en bloemen als decoratie in de kamer plaatsen of muren en vloeren afwerken met tegels van natuursteen. Ook op het gebied van sanitair kan je echter zorgen voor natuurlijk decoreren. De loodgieter uit Enschede deelt enkele tips hoe je dit kan realiseren.

moderne waterbesparende en duurzame kraan woning inspiratie natuurlijk decoratief

Waterbesparende kranen

Hoewel waterbesparende kranen niet echt als een natuurlijke decoratie gezien kunnen worden is het wel een onderdeel van het sanitair aan de badkamer waar je een natuurlijke twist aan kunt geven. Kranen die minder water verbruiken zijn namelijk goed voor het milieu en de natuur.

moderne waterbesparende en duurzame douchekop woning inspiratie natuurlijk decoratief

Zuinige douchekoppen

Dezelfde stelling als voor waterbesparende kranen gaat natuurlijk ook op voor de douchekoppen die zuinig met water omgaan. Door deze douchekoppen gebruiken we gemiddeld dertig procent minder water bij het douchen in vergelijking tot de ouderwetse water verspillende modellen.

moderne waterbesparende en duurzaam toilet woning inspiratie natuurlijk decoratief

Milieuvriendelijke toiletten

Een toiletpot kan je op een natuurlijke manier decoreren door een wc-bril met een natuurlijk patroon te kopen. Bij de aankoop van een toilet moet je echter ook op de milieuvriendelijkheid letten om bij te dragen aan een beter milieu buitenshuis. Denk aan toiletten die met minder water doorspoelen of hiervoor grijs water gebruiken.

moderne en duurzame badkamer woning inspiratie natuurlijk decoratief

Houten badkamermeubels

Met hout kan je makkelijk natuurlijke invloeden in een badkamer naar voren laten komen. Hoewel een wc-pot of gootsteen van hout natuurlijk niet mogelijk is kan je wel voor meerdere dingen in de badkamer hout als materiaal gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten badkamermeubels. Denk aan een houten gootsteenkast onder de wastafel waar je onder meer handdoeken in kan bewaren.

Natuurlijk afgewerkt sanitair

De laatste tip van de loodgieter uit Enschede voor het natuurlijk decoreren van sanitair in de badkamer is kiezen voor een natuurlijke afwerking. Zo kan je onder andere de zijkanten van een badkuip met hout laten afwerken. Op verschillende plekken in de badkamer misstaat een afwerking met hout niet. Wel is het belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen. Het juiste hout kan een hoge luchtvochtigheid verdragen. Denk bijvoorbeeld aan het hout in een Finse sauna.

10 november 2016