Mos

Mosballen DIY, makkelijk zelf te maken

mosballen zelf maken

Mosballen zijn erg mooi om op een pot of in een schaal of om gewoon los op tafel neer te leggen. In dit artikel leg ik je uit hoe je gemakkelijk zelf een mosbal kunt maken.

Benodigdheden voor het maken van mosballen:

  • Kranten
  • Tape
  • Lijmspray

Stap 1: Maak een bal van kranten

Maak een bal van de kranten, deze gebruiken we als basis om het mos aan vast te maken. Ik gebruik hiervoor oude kranten en frummel dit tot één mooie grote bal. Je kunt er ook voor kiezen om een bal van ander materiaal te maken zoals oase of piepschuim. Maar met kranten is net zo mooi en een stuk goedkoper, ook zie je van de binnenkant niks meer terug. Nadat je de bal van kranten klaar hebt wikkel je dit om met tape zodat het de ronde vorm houdt.

Stap 2: Het mos vast maken aan de bal

Nu maak je het mos vast aan de bal van kranten. Spray de bal een klein beetje in met lijm en druk hier vervolgens een stukje mos op vast, dit blijf je herhalen tot je de hele bal hebt bedekt met mos. En voila je hebt een mooie mosbal gemaakt. Zo simpel is het, je kunt ook hele mooi grote mosballen maken. Bekijk hieronder nog meer leuke voorbeelden van mosballen.

Hoe houdt je het mos mooi?

Mos houdt je het mooiste als je het af en toe nat maakt. Spray de mosbal één keer per week in met water.

Hieronder heb ik een aantal mooie mosballen voor je verzameld op pinterest. Volg het bord als je nieuwe ideeën wilt blijven ontvangen van mosballen, ik voeg af en toe nieuwe voorbeelden hieraan toe.

Verschillende soorten mos

Voor het maken van mosballen wordt meestal rendier mos of gewoon klauwtjesmos gebruikt. (Ik gebruik hier klauwtjesmos) Deze soorten mos zijn ook het makkelijkst verkrijgbaar bij de bloemist of tuincentra’s. Daarnaast heb je nog enkele andere soorten mos, maar deze zijn niet allemaal geschikt voor het maken van mosballen. Je kunt ook het bos in gaan en daar opzoek gaan naar mos voor het maken van een mooie bal.

27 oktober 2015