Takken

Dadeltakken drogen, mooi & sfeervol

Dadeltakken zijn erg mooi om als decoratie op te hangen of ergens op neer te leggen. Van een dadeltak heb je vaak jarenlang plezier. Het enige wat je hoeft te doen is de dadeltak op een mooi plekje neer te leggen.

dadeltakken drogen online kopen waar

Hoe droog je dadeltakken?

Dadektakken kun je gewoon neerleggen of hangen en ze drogen vanzelf in. Het verschilt wel per dadeltak hoe deze indroogt en wat voor kleur deze uiteindelijk wordt. Waar het precies van afhankelijk is waardoor ze een bepaalde kleur krijgen is nog vrij onduidelijk. Het kan zijn dat dit door de kamer temperatuur of luchtvochtigheid in de kamer komt. Zoals je op de foto kunt zien heb ik mijn dadeltak op een dienblad neergelegd naast een aantal kaarsen. Deze dadeltakken zijn nu ongeveer 3 weken aan het drogen en krijgt nu een mooie donkere kleur.

dadeltakken

Wat voor kleur krijgt een dadeltak?

De takken worden geoogst in de maanden september tot en met december, dan hebben ze de verse groene kleur. Dadeltakken kunnen drie verschillende kleuren krijgen. Alle kleuren zijn erg mooi vind ik. Ze kunnen lichtgroen, blauw/paars of grijs van kleur worden waar het precies van afhankelijk is waardoor ze een kleur krijgen is nog onduidelijk.

gedroogde dadeltakken dadeltak drogen dry hoe droog dadeltak diy

Mooie voorbeelden van dadeltakken in het interieur

Zo nu en dan voeg ik mooie nieuwe voorbeelden toe aan dit bord, wil je hiervan op de hoogte blijven dan kun je het bord via pinterest volgen.

Wat voor kleur heeft jou dadeltak?

Wat voor kleur hebben jou dadeltakken gekregen en op welke plek heb jij ze laten drogen?

28 oktober 2015