wonen

Kozijnen en hun decoratieve waarde

Kozijnen en hun decoratieve waarde

De decoratieve waarde van kozijnen wordt de laatste jaren steeds meer geaccepteerd. Er is een breed scala aan mogelijkheden om jouw huis de gewenste look/sfeer te geven. In dit artikel bespreek ik alle mogelijkheden en materialen waardoor het exterieur van jouw huis net iets meer opvalt of past bij de sfeer welke jij wilt bereiken.

houten kozijnen inspiratie decoratie

Houten kozijnen

Het is algemeen bekend dat houten kozijnen een erg populaire keuze zijn onder huiseigenaren. De warme look van het hout is de voornaamste reden dat mensen voor houten kozijnen kiezen. Het kan namelijk de finishing touch zijn tussen interieur en exterieur. Naast de natuurlijk look, heeft ieder kozijn ook een mooi en uniek houtnerfpatroon. Dit patroon is per kozijn uniek dat erg indrukwekkend zijn. Zo zie je deze kozijnen vaak terug in huizen uit de jaren 30 en ouder. En natuurlijk de welbekende chalets uit Oostenrijk en Zwitserland die altijd een prachtig sfeer hebben.

kunstof kozijnen inspiratie tips sfeer decoratie

Kunststof kozijnen

Veel huiseigenaren kiezen voor een warme uitstraling en dan kom je al snel bij een kozijn met daarin een mooie houtnerf. Één opvallend kenmerk van kunststof kozijnen is dat het mogelijk is om te kiezen voor kunststof kozijnen met een houten uitstraling, ideaal! Zeker wanneer je weet dat er weinig opkijken naar is en een erg lange levensduur heeft van minimaal 50 jaar. Het veelzijdige design maakt het een echt kozijn uit deze tijd.

stalen kozijnen inspiratie tips sfeer

Stalen kozijnen

Ik had aluminium kozijnen verder toe kunnen lichten maar mijn persoonlijk voorkeur gaat toch uit naar de klassieker onder de kozijnen, stalen kozijnen. Stalen kozijnen geven een ongelofelijk authentiek randje aan jouw huis. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je deze kozijnen tegenkomt bij monumentale gebouwen. Daarnaast zie je op maat gemaakte kozijnen ook vaak terug bij designhuizen. De uitstraling zorgt ervoor dat de kozijnen uniek, stoer, strak en toch elegant overkomen.

Mocht je meer informatie willen over kozijnen ; kozijnenkiezen@gmail.com

29 juli 2016